1000 g pštrosieho mäsa zo stehna (filet)
100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky
250 ml vody
kocka masoxu
4 lyžice oleja
3 lyžice červeného vína
3 lyžice múky
mletá paprika
mleté čierne korenie
soľ. Marináda: 500 ml červeného vína
250 ml octu
2 nakrájané cibule
2 nakrájané mrkvy
4 strúčiky rozotretého cesnaku
1 čajová lyžička papriky
1 bobkový list
mleté klinčeky
mletý muškátový oriešok
majorán
korenie
soľ.
Z vyššie uvedených prísad pripravíme marinádu a vložíme do nej mäso vcelku do primerane veľkej nádoby tak
aby bolo celé ponorené. Necháme odležať v uzavretej nádobe v chladničke 2 až 3 dni. Potom vyberieme a pomocou sita oddelíme pevné časti od tekutých. Vyberieme bobkový list. V hrnci rozpálime olej a pri vyššej teplote opečieme marinované mäso. Pridáme čierne korenie a soľ. Opečené mäso vyberieme a v zbytkovej šťave opečieme slaninu. Pridáme pevné časti marinády a po 5 minútach zalejeme tekutou časťou marinády a vodou. Opäť dáme do hrnca mäso a 1 až 1.5 hod. dusíme domäkka pri miernej teplote. Mäso opäť vyberieme
omáčku zahustíme múkou a pridáme kocku masoxu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.