4 vypitvané pstruhy
šťava z 1 citróna
80 g masla
50 g polohrubej múky
nahrubo nasekaná petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Pstruhy dôkladne umyjeme zvnútra i zvonku. Potrieme citrónovou šťavou. Osolíme a okoreníme. Ryby obalíme v múke. Prebytočnú múku oklepeme. V panvici rozpustíme maslo a pstruhy na ňom 10 až 15 minút opekáme dozlata. Vyberieme ich na misu a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovým šalátom alebo varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.