4 pstruhy
200 ml bieleho vína
100 g ryž
2 zelené papriky
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
2 zelerové listy
1 lyžica múky
olej
mleté čierne korenie
soľ.
Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu
cesnak
petržlenovú a zelerovú vňať. Pridáme papriku nakrájanú na kocky a spolu dusíme
pričom zeleninu občas podlejeme vínom. K podusenej zelenine primiešame ryžu uvarenú v osolenej vode a podľa chuti osolíme a okoreníme. Pstruhy očistíme
umyjeme a osušíme. Potom ich naplníme pripravenou zmesou a zašijeme. Plnené pstruhy obalíme v múke a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Pred podávaním ich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a obložíme plátkami citróna.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.