4 pstruhy
3 lyžice oleja
400 ml prírodného bieleho vína
8 cibúľ
2 lyžice masla
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Vypitvané pstruhy umyjeme
osolíme a okoreníme. V rozpálenom oleji opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu a rozložíme ju na dno pekáča (ohňovzdornej misy). Na cibuľu uložíme pstruhy
polejeme ich vínom
posypeme majoránom
pokvapkáme roztopeným maslom
zakryjeme a pečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre. Potom pstruhy odokryjeme a dopečieme domäkka. Podávame obložné udusenou cibuľou so zemiakovými hranolkami alebo zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.