4 pstruhy
200 ml mlieka
hydinový vývar
4 lyžice oleja
4 cibule
4 lyžice strúhanky
mletá rasca
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Vyčistené pstruhy osolíme
okoreníme
posypeme mletou rascou
prudko opražíme v rozpálenom oleji z oboch strán a vyberieme. V oleji po opekaní speníme cibuľu
ktorú sme nakrájali na malé kolieska. Vložíme opečené pstruhy
posypeme ich strúhankou a polejeme horúcim mliekom. Nakoniec ich posypeme petržlenovou vňaťou
prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre. Podľa potreby podlievame hydinovým vývarom. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.