4 pstruhy
6 kyslejších jabĺk
3 lyžice oleja
100 ml smotany
200 ml bieleho vína
1 malá cibuľa
1 lyžica nadrobno nasekanej petržlenovej vňate
nastrúhaný muškátový oriešok
soľ.
Vyčistené pstruhy umyjeme
osušíme
osolíme a necháme chvíľu postáť. Cibuľu nasekáme nadrobno
speníme v rozpálenom oleji
pridáme pstruhy a prudko opečieme. Jablká očistíme
zbavíme jadrovníkov
nakrájame na tenké plátky a primiešame k pstruhom. Všetko podlejeme vínom
ochutíme muškátovým orieškom a zelenou petržlenovou vňaťou. Prikryjeme a udusíme domäkka. Nakoniec zjemníme smotanou. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.