4 pstruhy
100 g mandlí
2 drvené klinčeky
1 citrón
4 lyžice oleja
1 lyžica tuku
1 lyžica hladkej múky
1 čajová lyžička karí korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Vyčistené pstruhy umyjeme a osušíme. Mandle sparíme horúcou vodou
olúpeme
nasekáme na malé kúsky a opražíme v rozpálenom tuku. Z múky
klinčekov
soli
karí a čierneho korenia pripravíme zmes na obalenie. Pstruhy potrieme pripravenou zmesou a upečieme v rozpálenom oleji. Hotové pokvapkáme šťavou z polovice citróna nakrájaným na tenké plátky a posypeme mandľami. Podávame s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.