4 pstruhy
100 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
1 lyžica masla
6 lyžíc octu
1 menšia cibuľa
citrónová šťava
1 bobkový list
zelená petržlenová vňať
3 zrnká nového korenia
4 zrnká čierneho korenia
soľ.
Vypitvané pstruhy umyjeme pod tečúcou vodou
pokvapkáme horúcim octom a necháme odležať. Očistenú
nakrájanú mrkvu
petržlen
zeler
očistenú cibuľu
čierne a nové korenie a bobkový list dáme do osolenej vody a varíme 10 až 15 minút. Potom do vriacej vody vložíme odležané pstruhy
pridáme zvyšok octu a varíme podľa potreby 8 až 10 minút. Uvarené pstruhy uložíme na taniere
pokvapkáme roztopeným maslom a citrónovou šťavou. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a so zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.