4 pstruhy
4 lyžice oleja
100 ml bieleho vína
hydinový vývar
1 lyžica hladkej múky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
citrónová šťava
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ. Plnka: 150 g šampiňónov
1 lyžica oleja
mletá rasca
1 lyžica nadrobno nasekaného kôpru
soľ.
Najprv si pripravíme plnku. V rozohriatom oleji opražíme očistené a na tenké plátky nakrájané šampiňóny. Posypeme mletou rascou
osolíme a prikryté udusíme domäkka. Nakoniec premiešame s nasekaným kôprom. Vyčistené pstruhy umyjeme
osolíme
naplníme pripravenou plnkou a otvory uzavrieme pomocou kuchynských ihlíc a hrubej nite. Naplnené pstruhy poprášime múkou. V rozpálenom oleji speníme nastrúhanú cibuľu
pridáme rozotretý cesnak a naplnené pstruhy. Opražíme z oboch strán
podlejeme vínom a hydinovým vývarom. Prikryjeme a dusíme domäkka. Dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a nadrobno nakrájanou mrkvou a čerstvou červenou a zelenou kapustou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.