4 pstruhy
100 g olív
4 paradajky
2 zeleninové papriky
2 cibule
4 lyžice oleja
citrónová šťava
1 lyžica hladkej múky
2 lyžice nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.
Vyčistené pstruhy umyjeme
osušíme
osolíme
poprášime múkou a vypražíme v rozpálenom oleji z oboch strán. Zeleninové papriky zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocky. Paradajky sparíme horúcou vodou
nakrájame na malé kúsky. Očistenú cibuľu nasekáme nadrobno. Pripravenú zeleninu pomiešame s olivami
pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou
osolíme a položíme na taniere. Navrch dáme vypražné pstruhy a posypeme ich petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Vhodná príloha je aj čierny chlieb.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.