4 pstruhy
40 g údenej slaniny
4 póry
4 paradajky
1 lyžica masla
1 cibuľa
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
alobal.
Vyčistené pstruhy umyjeme
osolíme a naplníme údenou slaninou nakrájanou na malé kocky
pórom nakrájaným na tenké kolieska
nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou
olúpanými nakrájanými paradajkami
nadrobno nasekanou cibuľou a maslom. Všetko osolíme a okoreníme. Každú rybu osobitne zabalíme do dvoch vrstiev alobalu tak
aby šťava pri tepelnom spracovaní nevytiekla. Vložíme do vyhriatej rúry a pri miernom ohni upečieme domäkka. Podávame so zemiakovými hranolkami alebo zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.