30 rakov
100 g šunky
teľacie mäso
7 vajec
150 g masla
lyžica múky
strúhaný biely chlieb
koreniny.
Raky uvaríme
mäso vyberieme a nadrobno nakrájame. Zo šťavy
ktorá ostala
a zo 100 g masla vymiešame račie maslo
ktoré drevenou vareškou roztrieme dobiela. K maslu pridáme 3 celé vajcia a 4 žĺtky
nakrájané teľacie mäso
soľ a toľko strúhaného chleba
aby sme mohli zamiesiť cesto. Servítku natrieme maslom
vložíme pripravenú masu a asi 1 hodinu varíme vo vode. Jedlo podávame s bielou omáčkou s rakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.