500 g kurčaťa (kuracích drobkov)
200 ml smotany
100 g karfiolu
100 g koreňovej zeleniny
50 g šampiňónov
50 g sterilizovaného hrášku
1 lyžica tuku
2 lyžice oleja
40 g hladkej múky
zelená petržlenová vňať
soľ.
Očistené a umyté kura vložíme do vody spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou
osolíme a uvaríme domäkka. Uvarené mäso a zeleninu vyberieme z vývaru
vývar zahustíme zápražkou pripravenou z oleja a múky. Varíme asi 20 minút a precedíme. Osobitne uvaríme karfiol rozobratý na ružičky a sterilizovaný hrášok. Vložíme do vývaru
pridáme aj nakrájané a vykostené mäso a zeleninu. Zjemníme smotanou a necháme veľmi krátko prevrieť. Nakoniec pridáme natenko nakrájané šampiňóny
ktoré sme udusili na tuku a nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Podávame so žmľovými knedličkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.