Raky z konzervy
50 g masla
100 g ryž
polovica šalátovej uhorky
2 cibule
3 lyžice mäsového vývaru
1 lyžica karí korenia
1 lyžica sójovej omáčky
20 g kandizovaného ďumbieru
šťava z polovice citróna
pol čajovej lyžičky kajenského korenia.
Cibuľu očistíme
nakrájame a opražíme na masle dozlata. Posypeme ju karí a ďumbierom nakrájaným nadrobno
zalejeme mäsovým vývarom a povaríme asi 5 minút. Uhorku olúpeme
nakrájame na kocky a spolu s rakmi z konzervy primiešame k cibuli. Ochutíme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou a znova podusíme asi 5 minút. Nakoniec podľa chuti okoreníme kajenským korením. Na zohriatu misu uložíme osobitne uvarenú ryžu a na ňu dáme pripravenú zmes z rakov. Podávame ako predjedlo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.