500 g mletého eidamu
120 ml šľahačkovej smotany
120 ml ľahkého bieleho vína
1 lyžica maizeny
mletá rasca
tabasco.
Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Biele víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák
postupne pridáme syr a za stáleho miešania varíme
kým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame so šľahačkou
zahustíme tým fondue
ochutíme rascou
zopár kvapkami tabasca a ďalej necháme na variči slabo vrieť. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke
surovou cviklou
sedliackym chlebom
sedliackym šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.