600 g teľacieho (alebo jahňacieho mäsa)
200 ml bieleho vína
400 g zelenej papriky
400 g paradajok
250 g cibule
400 g zemiakov
150 ml oleja
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na kocky veľké 3 x 3 cm. Zelenú papriku zbavíme semien a nakrájame na rovnako veľké kocky ako mäso. Cibuľu a zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme
nakrájame na kocky a necháme odkvapkať. Na ihlice striedavo napichujeme mäso
papriku
zemiaky
cibuľu a paradajky. Ihlice vložíme na pekáč
osolíme
okoreníme a potrieme olejom. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 oC. Po 15 minútach polejeme vínom
posypeme nasekanou cibuľou a pečieme ešte 15 minút. Keď sú mäso i zelenina mäkké
vyberieme pekáč z rúry
ihlice poukladáme na taniere s ryžou
polejeme vypečenou šťavou a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.