1 kg rebarbory
200 g práškového cukru
250 g polohrubej múky
soľ
240 g margarínu
50 g práškového cukru
4 lyžice vody
1 žĺtok
10 g margarínu na formu.
Rebarboru očistíme
umyjeme
pokrájame na kocky a dáme do misky. Posypeme ju cukrom a necháme postáť asi 20 minút. Múku s troškou soli preosejeme na dosku a spracujeme s margarínom
práškovým cukrom a vodou na cesto. Dve tretiny cesta vyvaľkáme a vyložíme ním vymastenú okrúhlu formu. Rebarboru po odkvapkaní poukladáme na cesto. Zo zvyšku sformujeme valček
ktorý pritlačíme na okraj cesta uložného vo forme. Valček potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 40 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.