800 g bravčového karé
600 g zemiakov
100 ml oleja
5 strúčikov cesnaku
pol viazaničky petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Karé rozkrojíme na 8 rezňov. Mäso naklepeme
potrieme soľou a na rozpálenom oleji opečieme. Opečené mäso vyberieme a odložíme na misu. Zemiaky nakrájame na väčšie plátky a opečieme na tom istom oleji ako mäso. Cesnak a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno
opražíme na 2 lyžiciach oleja
pridáme 200 ml vody a necháme zovrieť. Rebierka dáme na panvicu
polejeme cesnakovo-petržlenovou zmesou
dookola rozložíme zemiaky a na miernom ohni dusíme asi 10 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.