400 g bravčovej alebo kuracej pečene
300 ml bieleho vína
3 lyžice bravčovej masti
1 lyžica sójovej omáčky
200 ml vývaru (instant)
1 lyžička cukru
1 lyžička máčaného škrobu
pár kvapiek octu
2 strúčiky cesnaku.
Pečeň nakrájame na tenké rezance
necháme ich chvíľu odkrviť v studenej vode a odkvapkané pol hodiny máčame vo víne. Potom pečeň osušíme v čistej utierke a opečieme ju na rozpálenej masti za stáleho miešania tak
aby sa jednotlivé kúsky od seba oddelili. Prilejeme sójovú omáčku
zamiešame
zalejeme vývarom
zahustíme máčaným škrobom
pridáme cukor
niekoľko kvapiek octu
na tenké plátky nakrájaný cesnak a za stáleho miešania dohotovíme. Zakvapkáme ešte niekoľkými kvapkami oleja a podávame na teplej mise. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky alebo čierny chlieb a šalát z čerstvej zeleniny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.