400 g morčacích rezňov
3 a pol lyžice kyslej smotany
20 g masla
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 paradajky
1 pór
worchestrová omáčka
sladká paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Pór očistíme
pozdĺžne rozkrojíme
dôkladne opláchneme a nakrájame na tenké polkruhy. Papriku rozrežme
dôkladne vyčistíme
umyjeme a nakrájame na úzke pásiky. Nakrájaný pór a papriku dáme spolu s maslom do takej veľkej nádoby
aby sa do nej vošlo aj mäso. Dusíme prikryté asi 6 minút pri 600 W. Medzitým mäso opláchneme
osušíme a nakrájame na úzke
rovnako veľké pásiky. Paradajky prelejeme vriacou vodou a necháme asi 1 až 2 min. vyluhovať. Potom ich rýchlo opláchneme studenou vodou
stiahneme z nich šupku
odstránime zrniečka a nakrájame na malé kocky. Pásiky mäsa a nakrájané paradajky pridáme k podusenej zelenine
premiešame a zakryté dusíme asi 5 minút pri 600 W. Potom zmes premiešame
pridáme kyslú smotanu a dochutíme soľou
korením
paprikou a worchestrovou omáčkou. Zmes mäsa a zeleniny zakryjeme a ešte asi 4 minúty pri 600 W v rúre dodusíme. Pred podávaním necháme jedlo 3 minúty stáť
potom ho premiešame. Podávame s ryžou alebo čerstvým bielym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.