4 teľacie rezne (po 160 g)
4 zemiaky
soľ
4 lyžice kyslej smotany
3 lyžice nakrájanej pažítky
kapary
olej
zemiaky
250 ml mäsového vývaru (vody)
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky očistíme
nakrájame a varíme v osolenej vode domäkka. Rezne opražíme v horúcom oleji z každej strany asi po 4 minúty. Uvarené zemiaky pretlačíme cez sito a dáme naspäť do vody kde sa varili. Pridáme rozmiešanú smotanu
pažítku
kapari a korenie. Ochutíme a servírujeme s mäsom. Podávame s varenými zemiakmi v šupke
posypané petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.