Rezne: 4 teľacie (alebo bravčové rezne)
6 paradajok
2 cibule
50 ml oleja
krížová rasca
soľ. Zelenina: 200 g čiernej fazule
1 zelená paprika
polovica cibule
1 strúčik cesnaku
2 lyžice octu
soľ. Príloha: 200 g ryž
2 feferónky
polovica cibule
2 lyžice oleja
soľ. Na ochutenie: Banány
olej.
Fazuľu preberieme a namočíme na deň do studenej vody. Na druhý deň ju varíme v tej istej vode
v ktorej bola namočená. Potom na oleji opražíme očistenú zelenú papriku nakrájanú na rezance
rozotretý cesnak a rozštvrtenú očistenú cibuľu. Všetko zamiešame do fazule
osolíme
prikryjeme a varíme na miernom ohni
až kým fazuľa nie je mäkká. Rezne najprv opečieme na grile z obidvoch strán
potom ich nakrájame na väčšie prúžky a odložíme na teplé miesto. Paradajky olúpeme
rozštvrtíme a zbavíme jadier
dáme na nakrájanú cibuľu opražnú na oleji
osolíme
okoreníme rascou
premiešame a dôkladne podusíme. Potom na podusenú zeleninu uložíme opečené mäso
prikryjeme a na miernom ohni udržiavame v teple. Ryžu prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme
nakrájame nadrobno a opražíme na oleji
pridáme feferónky zbavené jadier a nakrájané na prúžky
chvíľu podusíme
prisypeme obschnutú ryžu a za častého premiešania opražíme. Potom prilejeme 500 ml horúcej vody
osolíme
premiešame a podusíme v dobre vyhriatej rúre. Banány olúpeme
prekrojíme po dĺžke a každú polovicu rozdelíme na tri diely
ktoré opečieme na oleji dozlata. Na zohriatu misu upravíme pripravené mäso so zeleninou
okolo striedavo uložíme porciu ryž a porciu fazule a navrch mäsa poukladáme opečené kúsky banánov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.