4 bravčové rezne (po 200 g)
8 plátkov šunky
mäkký syr
2 lyžice strúhaného syra (parmezán)
120 ml smotany na šľahanie
4 vajcia
2 mäsité červené papriky
100 g masla
1 lyžica horčice
120 ml mäsového vývaru (instant)
olej
mleté čierne korenie
soľ.
Jednu papriku prerežme napoly
vyberieme jadrovník a umyjeme ju. Polovicu z nej 3 minúty povaríme vo vriacej
osolenej vode
zlejeme
necháme vychladnúť
potom nakrájame na štvorčeky a odložíme na teplé miesto. Zvyšnú papriku umyjeme
osušíme a tiež nakrájame na štvorčeky. Podusíme na jednej lyžici masla
zalejeme mäsovým vývarom a varíme
kým sa väčšina tekutiny neodparí. Zalejeme smotanou
osolíme
okoreníme a ešte krátko povaríme. Zmes popučíme a pretrieme cez sitko (prípadne pomixujeme) a vmiešame trochu studeného masla. Bravčové rezne naklepeme
osolíme
okoreníme a krátko z oboch strán opražíme na oleji. Položíme ich na plech
potrieme horčicou
pridáme plátok syra a šunky. Posypeme parmezánom a vločkami studeného masla. Zapekáme v rúre pri vysokej teplote 2 až 5 minút. Pripravíme volské oká. Papriku
ktorú sme odložili bokom
vmiešame do omáčky a necháme prevrieť. Podávame s omáčkou
vajciami a cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.