4 bravčové rezne zo stehna
4 plátky šunky
20 g masla
50 ml koňaku
2 jablká
4 paradajky (alebo kečup)
1 lyžica oleja
mleté čierne korenie
soľ.
Rezne naklepeme a na teflónovej panvici prudko opečieme dočervena. Potom ich vyberieme
osolíme a okoreníme. Do panvice dáme olúpané a nakrájané paradajky
na kocky nakrájanú šunku
olej a dusíme až kým sa voda nevyparí. Opečené rezne položíme na alobal
na každý dáme zmes paradajok a šunky
na plátky nakrájané jablká
kúsok masla
pokvapkáme koňakom
zabalíme a na suchom plechu vo vyhriatej rúre upečieme. Podávame s čerstvým chlebom a surovou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.