300 g bravčového bôčika
100 g tvrdého syra (ementál)
2 vajcia
2 lyžice mlieka
hladká múka
strúhanka na obalenie
tuk na vyprážanie
mleté čierne korenie
soľ.
Prerastený bôčik vykostíme a pomelieme. Pridáme nastrúhaný syr
vyšľahané 1 vajce
mlieko
čierne korenie
soľ a dobre premiešame. Vzniknutú zmes necháme na chladnom mieste 2 až 3 hodiny. Zo zmesi potom sformujeme malé rezne
ktoré obalíme múkou
druhým vyšľahaným vajcom a strúhankou. Vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.