Cestoviny: Rigatoni alebo iny druh kratkych vrùbkovanych cestovìn - 500 g (pre 4 osoby)
olivovy olej
1 mala cibula
200 g udenej chudej slaninky
5-6 velkych cerstvych sampinonov
hrasok mrazeny alebo cerstvy - 3 velke lyzice
1 smotana na slahanie
1 dcl bieleho vìna.
Na olivovom oleji opecieme slaninku nakrajanu na kocky spolu s nadrobno nasekanou cibulkou
pridame ocistene sampinony nakrajane na tenke platky a hrasok(vopred obareny vo vriacej vode). Pridame sol a mlete cierne korenie podla chuti. Podlejeme vìnom a podusime bez pokrievky asi 10 minut
kym sa voda uplne nevyparì. Medzitym uvarìme cestoviny v slanej vode a scedìme tak aby v nich ostalo trochu vody(nenechame odkvapkat). Zmiesame s udusenou zmesou a pridame tekutu slahacku. Mozeme pridat aj viac slahacky podla chuti a vsetko premiesame. Mozu sa servìrovat aj bez slahacky so struhanym parmezanom .
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.