250 g tuniaka v oleji
1 pohár sardelových rezov
2 vajcia uvarené natvrdo
200 g nastrúhaného syra
malá konzerva šampiňónov
2 lyžice masla (alebo tuku)
20 čiernych olív
8 zelených feferóniek
konzerva olúpaných paradajok
8 paradajok
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
krehké cesto
zväzok petržlenovej vňate
trochu vegety
mleté čierne korenie
soľ.
Maslo rozpálime v hrnci a opražíme v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme strúčiky cesnaku rozotreté so soľou a krátko opražíme. Potom pridáme olúpané paradajky
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a spolu varíme
až kým nevznikne hustá omáčka. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky. Tuniaka
sardelové rezy a šampiňóny necháme dobre odkvapkať. Pripravíme si olivy
vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska a feferónky umyjeme. Cesto vyvaľkáme
rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložíme prísady. Posypeme syrom
vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 15 až 20 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.