8 malých teľacích rezňov po 80 g
8 plátkov šunky
100 g nastrúhaného parmezánu
8 lyžíc masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
múka
šťava z 1 citróna
8 stredne veľkých lístkov šalvie
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ
špáradlá.
Rezne vyklepeme natenko
každý rezeň obložíme plátkom šunky a lístkom šalvie a pevne spojíme špáradlami. Rezne osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou. Maslo alebo tuk rozpálime na panvici a rezne v ňom pomaly opečieme zo všetkých strán. Podlejeme bielym vínom a citrónovou šťavou
krátko podusíme
vyberieme a upravíme na taniere. Zvyšnú šťavu dobre osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
ochutíme cukrom a nalejeme na rezne. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.