50 g masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
300 g guľatej ryž
2 cibule
1000 ml okoreneného mäsového vývaru
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 100 g prerastenej údenej slaniny
200 ml smotany
2 lyžice masla (alebo tuku)
300 g kuriatok
4 paradajky
zväzok zelenej petržlenovej vňate.
Maslo rozpálime v hrnci a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu a krátko opražíme. Podlejeme bielym vínom a prevaríme. Pridáme 400 ml mäsového vývaru a varíme na miernom ohni. Viackrát premiešame a postupne prilejeme zvyšný vývar. Varíme asi 18 až 20 minút a potom osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na panvici roztopíme maslo
pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky a opražíme. Pridáme prebraté a umyté kuriatka a krátko opražíme. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok
nakrájame nadrobno a pridáme ku kuriatkam. Posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a zalejeme smotanou. Povaríme na miernom ohni asi 5 minút. Kuriatka zamiešame do ryž
ešte raz ochutíme a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.