Na masle opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno
pridáme očistenú špargľu nakrájanú na kratšie kúsky a dusíme asi 20 minút (konzervovanú špargľu nedusíme
len dobre prehrejeme). Občas prilejeme trochu oleja. Potom zľahka primiešame ryžu
pridáme trocha vývaru z kostí a varíme za občasného opatrného miešania a prilievania vývaru. Po asi 10 minútach varu pridáme 100 až 200 ml sladkej smotany a ešte niekoľko minút povaríme. Hotové rizoto preložíme na zohriatu misu
zakryjeme ešte osobitne uvarenou špargľou
zalejeme horúcim maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.