400 g bravčového mäsa z pleca
250 g ryž
80 g ementálu
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
2 lyžice sterilizovaného hrášku
1 cibuľa
40 g masti
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na kocky a za stáleho miešania opražíme v rozpálenej masti. Osolíme
okoreníme
pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme. Primiešame umytú ryžu
paradajkový pretlak a hrášok. Zalejeme vodou (na 1 diel ryž dáme 2 diely vody)
zakryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme domäkka. Rizoto naukladáme na taniere
posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.