2100 g hydiny (hmotnosť neočistenej)
600 g ryž
100 g margarínu
65 g cibule
40 g konzervovaného zeleného hrášku
1200 ml vývaru na podliatie ryž
65 g tvrdého syra na strúhanie
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Hydinu očistíme
uvaríme
oberieme z kostí
mäso nakrájame na kocky a dáme dusiť na slabo opražnú cibuľu. Ryžu preberieme
vymyjeme
pridáme k mäsu
zalejeme vývarom z hydiny
pridáme korenie
soľ
krátko povaríme
pridáme zelený hrášok a pod pokrievkou dusíme v rúre domäkka. Hotové rizoto premiešame a jednotlivé porcie posypeme najemno strúhaným syrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.