750 g slávok jedlých
750 g skalokazu datľovitého
300 g ryž
100 ml olivového oleja
50 g nastrúhaného ovčieho syra
250 g paradajok
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Lastúrniky dusíme 5 minút vo vlastnej šťave. Keď sa začnú otvárať
odložíme ich z ohňa
necháme vychladnúť
vyberieme vnútro a dáme na misu. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu
cesnak a petržlenovú vňať
všetko nakrájané najemno. Pridáme olúpané a nakrájané paradajky. Podusíme a privedieme do varu. Potom primiešame ryžu a ďalej dusíme
pričom zmes podľa potreby podlievame teplou vodou. Keď je ryža mäkká
pridáme mäso z mušlí
osolíme
okoreníme a dusíme ešte 10 minút. Hotové rizoto posypeme nastrúhaným ovčím syrom a podávame so šalátom z čakanky alebo valeriánky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.