600 g bravčovej krkovičky (alebo mäsa z hlavy či podbruška)
120 g bravčovej pečene
cesnak
3 až 4 žmle
1 čajová lyžička detskej krupice
70 g masti
6 lyžíc vývaru
majorán
ďumbier
mleté čierne korenie
soľ.
V slanej vode uvaríme mäso
potom ho pomelieme spolu so surovou bravčovou pečeňou. Primiešame pomleté žmle
ktoré najskôr namočíme do mlieka a vytlačíme. Všetko spolu podľa chuti osolíme
okoreníme a rozriedime vývarom z mäsa. Masa by mala byť vláčna
nie riedka; ak treba
primiešame 1 čajovú lyžičku detskej krupice. Na pekáči rozpálime masť
vložíme do nej masu
urovnáme a pečieme v horúcej rúre asi 20 minút. Podávame so zemiakmi a s kyslou kapustou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.