500 g hovädzieho mäsa
150 g bravčového mäsa
150 g údeného jazyka
100 g údenej slaniny
1000 g nakladaných kapustných listov
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
4 lyžice oleja
1 citrón
3 klinčeky
2 bobkové listy
škorica
muškátový orech
mleté čierne korenie
soľ.
Hovädzie a bravčové mäso nakrájame nadrobno. K mäsu pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Okoreníme nastrúhanou citrónovou kôrou
rozdrvenými klinčekmi
škoricou
bobkovým listom
nastrúhaným muškátovým orechom
soľou a mletým čiernym korením. Všetko dobre premiešame a pripravenou zmesou naplníme kapustné listy. Potom listy opatrne zvinieme. Hlbokú hlinenú nádobu vymastíme olejom a vyložíme zvyšnými kapustnými listami. Rolády z kyslej kapusty vložíme do nádoby a pridáme k nim jazyk a údenú slaninu
oboje nakrájané na menšie kusy. Do nádoby vlejeme mäsový vývar alebo vlažnú vodu a dusíme asi 3 hodiny na miernom ohni. V lete toto jedlo pripravujeme z čerstvej kapusty alebo z viničných listov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.