Nasolenú šunku vykostíme
okrem kolena
ktoré zostáva vcelku so šunkou. Pri vyberaní rúrovej kosti šunku opatrne pozdĺžne narežme
aby sa lepšie rolovala. Dobre upravenú ju začneme rolovať zo stredu smerom ku kolenu
asi na prst od seba
hrubším špagátom. Pri kolene potom dobre zaviažme a so špagátom sa vrátime na chudej strane šunky zase do stredu
odkiaľ rolujeme opäť podobne k druhému koncu a naostatok dva razy protiľahlo po dĺžke šunky každé obtočenie špagátom podvlečieme. Na strane s kožou musí rolovanie i podvliekanie vyzerať pekne a rovno. Takto upravené šunky sa dajú potom údiť a varia sa ako každé iné mäso.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.