800 g roštenky
150 g slaniny
200 g paradajok
500 g zemiakov
150 g zelenej papriky
2 cibule
6 strúčikov cesnaku
1 lyžica múky
100 ml oleja
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
pol viazaničky petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Roštenku nakrájame na 4 väčšie rezne
naklepeme
osolíme
okoreníme a pomúčime. Rozpálime olej a rezne z oboch strán opečieme. Mäso vyberieme a odložíme na zohriaty tanier. Na oleji po opekaní opražíme cibuľu
cesnak a petržlenovú vňať
všetko nasekané nadrobno. Pridáme slaninu nakrájanú na plátky a opaprikujeme. Podlejeme mäsovým vývarom alebo teplou vodou. Do šťavy vložíme rezne a všetko spolu dusíme 10 minút. Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Papriku zbavíme semien
umyjeme a rozkrojíme na štvrťky. Paradajky olúpeme
rozkrojíme na štvrťky
vytlačíme z nich šťavu
odstránime semená a odložíme. Podusené roštenky uložíme do ohňovzdornej nádoby
rozložíme na ne zemiaky
papriku a paradajky. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme vytlačenou paradajkovou šťavou. Pečieme v rúre 10 minút pri teplote 180 stupňov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.