400 g hovädzej roštenky
60 g údenej slaniny
4 paradajky
400 g makarónov
1 lyžica kečupu
1 lyžica paradajkového pretlaku
20 g hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne a okraje narežme. Jemne naklepeme
osolíme a okoreníme. Slaninu nadrobno nakrájame
rozpražíme a na vzniknutej masti opražíme roštenky z oboch strán. Opražné mäso vyberieme
na panvicu dáme nakrájané paradajky
paradajkový pretlak a kečup. Osolíme
zaprášime múkou
podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Makaróny uvaríme v slanej vode
precedíme a ešte horúce zmiešame s udusenými paradajkami. Navrch položíme roštenky a zasypeme petržlenovou vňaťou. Vrch môžme posypať nastrúhaným tvrdým syrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.