4 plátky hovädzej roštenky
100 g hovädzieho mäsa zo stehna
50 g slaniny
1 vajce
hríby
ryža
zelenina
cibuľa
polovica žmle
masť
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
bobkový list
celé čierne korenie
soľ.
4 plátky roštenky naklepeme z oboch strán a osolíme. Pomelieme mäso zo stehna (alebo z pleca) a 50 g slaniny. Pridáme pol namočenej žmle
trocha ryž
niekoľko dusených hríbov
zelenú petržlenovú vňať a vajce. Všetko dobre premiešame. Roštenky naplníme a zviažme. Do panvice dáme 1 lyžicu masti
zeleninu nakrájanú na kolieska
cibuľu
bobkový list a celé čierne korenie. Keď je masť rozpálená
dáme do nej roštenky s plnkou a dusíme domäkka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.