4 plátky roštenky
250 g mletého bravčového mäsa
250 g vareného údeného mäsa
slanina
2 vajcia
200 ml červeného vína
mrkva
petržlen
zeler
1 cibuľa
masť
petržlenová vňať
1 bobkový list
celé čierne korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Z nízkej roštenky nakrájame plátky
naklepeme ich a osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a obložíme nakrájanou slaninou
cibuľou a pripravenou plnkou z 250 g bravčového a 250 g vareného údeného mäsa
2 vajec
zo zelenej petržlenovej vňate a soli. Zvinieme
zviažme a dáme opiecť na rozpálenú masť
do ktorej pridáme petržlen
mrkvu
zeler
bobkový list a celé nové korenie. Podlejeme a pomaly za stáleho podlievania dusíme. Keď je mäso mäkké
šťavu zaprášime múkou a zalejeme vínom. Potom mäso nakrájame na kolieska. Podávame s makarónmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.