700 g teľacieho stehna (alebo pleca)
1 petržlen
2 mrkvy
1 cibuľa
1 lyžica múky
1 lyžica masti
1 lyžica mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na plátky
trochu naklepeme
osolíme a okoreníme. V rozpálenej masti ho opečieme z oboch strán. Do masti pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska
mrkvu a petržlen. Opražíme trocha múky
pridáme mletú červenú papriku a podlejeme vodou alebo vývarom. Dusíme pod pokrievkou
kým mäso nezmäkne (musíme dať pozor
aby sa nepripieklo). Občas polievame vodou a masťou. Mäkké mäso dáme na misu
šťavu precedíme a nalejeme na mäso. Podávame horúce.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.