400 g roštenky z daniela
4 slané sardelové očká
200 ml smotany
2 sterilizované sladkokyslé uhorky
1 čajová lyžička horčice
1 cibuľa
1 lyžica hladkej múky
3 lyžice oleja
celé čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na rezne
naklepeme a okoreníme nahrubo potlčeným korením
ktoré dlaňou povtláčame do mäsa. Mäso potom osolíme
okoreníme
poprášime múkou a prudko opečieme v rozpálenom oleji z oboch strán. Opečené roštenky odložíme na teplé miesto. Šťavu vydusíme na tuk
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme nakrájané sladkokyslé uhorky a horčicu
prilejeme smotanu a premiešame. Do hotovej omáčky pridáme sardelové očká a necháme ju zohriať. Roštenky polejeme pripravenou omáčkou a podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.