1000 g roštenky
olej
masť na opekanie
mleté čierne korenie
soľ.
Rozbíf pripravíme z dobre odležaného kusa roštenky. Mäso umyjeme
odblaníme
osolíme
potrieme korením a olejom a necháme odležať na chladnom mieste 2 až 3 dni. Pred prípravou ho rukou naklepeme a premasírujeme. Prudko ho opečieme v rozpálenom tuku zo všetkých strán. Potom ho vložíme do vyhriatej rúry a pečieme bez podlievania 30 až 60 minút. Po 30 minútach je vo vnútri krvavý (anglický rozbíf)
po 60 minútach je dôkladne prepečený aj vo vnútri. Upečený rozbíf nakrájame na tenké plátky. Podávame s rôznymi prílohami - zemiaky
ryža
chlieb
ako aj omáčkami a zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.