4 veľké plátky roštenky
maslo
olej
200 ml hovädzieho vývaru
mleté čierne korenie
soľ.
Plátky roštenky slabo naklepeme
osolíme
okoreníme
okraje narežme
aby sa neskrútili
a opečieme v rozpálenom oleji z každej strany asi 8 minút. Zo šťavy po opekaní mäsa pozberáme tuk
pridáme do nej kúsok masla
prilejeme hovädzí vývar alebo len horúcu vodu
povaríme a zalejeme ňou roštenky uložné na zohriatej mise. Podávame s opečenými zemiakmi a s dusenou zeleninou. Na ochutenie pridáme kečup
horčicu alebo worcestrovú omáčku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.