400 g baranieho mäsa
4 štipľavé zeleninové papriky
2 mrkvy
1 petržlen
300 g hlávkovej kapusty
4 paradajky
1 strúčik cesnaku
1250 ml vody
zelená petržlenová vňať
čierny chlieb
soľ.
Na malé kúsky nakrájané mäso vložíme do chladnej vody. Osolíme a varíme na miernom ohni. Keď je mäso takmer uvarené
pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu s petržlenom
očistenú kapustu nakrájanú na rezance
olúpané paradajky a nakrájané zeleninové papriky bez jadrovníkov. Všetko spolu dovaríme a nakoniec dochutíme rozotretým cesnakom a zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno. Podávame s kúskami čierneho chleba opečenými nasucho.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.