Cesto: z 12 vajec upečieme tradičné piškótové cesto
Plnka:250 g masla
250 g práškového cukru
4 žĺtky
200 ml mlieka
200 ml tuzemského rumu
100 g hrozienok
250 g mletých orechov
1-2 balíčky želé cukríkov (nie gumených)
Na ozdobu: čokoládová poleva
Piškótové cesto pokrájame na nepravidelné rezy rôznej veľkosti a dáme do misy. Pridáme orechy
želé cukríky pokrájané na kúsky a hrozienka. Maslo s práškovým cukrom vymiešame na penu
za stáleho miešania postupne pridáme žĺtky
po lyžičkách mlieko a tuzemský rum. Vymiešanú zmes nalejeme do misy s pokrájaným piškótovým cestom a premiešame.Všetku masu dobre natlačíme do tortovej formy vyloženej alobalom a vložíme do chladničky. Po stuhnutí vyklopíme a polejeme čokoládovou polevou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.