350 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
1 vajce
25 g cibule
60 g strúhanky
75 g žmlí
30 g oleja
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 60 g margarínu
75 g koreňovej zeleniny
25 g cibule
50 g hladkej múky
125 ml mlieka
15 g cukru
10 g horčice
50 g nakladaných hríbov
10 g kapary so soľou
citrón
ocot
divoké korenie
soľ.
Do mletého mäsa pridáme vajcia
strúhanku
nastrúhanú cibuľu
namočené a vyžmýkané žmle
mleté čierne korenie
soľ a všetko dobre premiešame. Z tejto hmoty tvoríme okrúhle bifteky
ktoré rýchlo opečieme na rozpálenom oleji. Na tuku opražíme zeleninu s cibuľou a korením
pridáme citrón
ocot
zalejeme malým množstvom vriacej vody. Tento základ vlejeme na pekáč
do ktorého uložíme opečené bifteky a v rúre ich dusíme. Udusené bifteky zo šťavy vyberieme
šťavu zahustíme
prevaríme
pridáme cukor
soľ
horčicu
podľa potreby rozriedime a varíme asi 30 minút. Pred koncom varu pridáme mlieko
omáčku ešte raz prevaríme a precedíme na udusené bifteky. Ako vložky do omáčky pridáme nasekané kapary
na plátky nakrájané nakladané hríby a ešte raz necháme prejsť varom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.