500 g hovädzieho rebra
100 g údeného mäsa
1 bravčové koleno alebo nožička
200 g koreňovej zeleniny
polovica malej kapusty
200 g cvikly
1 cibuľa
1 lyžica octu
1 lyžica cukru
varené zemiaky a kyslá smotana ako príloha.
Rebro
údené mäso
bravčové koleno
prípadne nožičku či chvost a očistenú koreňovú zeleninu dáme variť do studenej vody. Medzitým podusíme cviklu nakrájanú na rezance a sparenú kapustu tiež nakrájanú na rezance. Pridáme uvarené mäso obraté od kostí a nakrájané na kocky a dovaríme domäkka. Nakoniec všetko ochutíme octom a cukrom. Podávame horúce s varenými zemiakmi a hustou kyslou smotanou. Iný spôsob prípravy boršču: Hovädzie rebro a prerastenú slaninu dáme do mierne osolenej chladnej vody. Keď voda začne vrieť
pridáme očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na rezance a uvaríme na miernom ohni domäkka. Pred dovarením pridáme olúpanú cviklu nakrájanú na rezance
trocha okyslíme octom a ešte povaríme asi 10 minút. Potom mäso a slaninu vyberieme
nakrájame na kocky a vložíme späť do polievky. Podávame s kyslou smotanou a mäsovými pirohmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.