375 g mletého mäsa
1 vajce
30 g masla
600 g ružičkového kelu
250 g paradajok
zemiaková kaša z prášku
1 cibuľa
750 ml mäsového vývaru (instant)
olej
2 lyžice strúhanky
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Mleté mäso
vajce
strúhanku a nasekanú petržlenovú vňať vymiešame. Pridáme soľ a korenie a vytvarujeme malé knedličky. Ružičkový kel očistíme. Nakrájanú cibuľu podusíme na oleji. Pridáme kel a knedličky. Všetko to zalejeme mäsovým vývarom a 15 minút prikryté dusíme. Medzitým olúpeme paradajky
rozštvrtíme ich a pridáme ku kelu. Dusíme ešte asi 10 minút. Jedlo potom poprášime zemiakovou kašou a necháme prevrieť za občasného miešania asi 2 minúty. Dochutíme soľou a korením. Podávame s chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.