 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             2948x
2948x
            
                700 g ružičkového kelu
 250 g kukuričnej múky
 500 g paradajok
 80 g strúhaného parmezánu
 1000 ml mäsového vývaru
 1 cibuľa
 2 strúčiky cesnaku
 2 lyžice oleja
 maslo na vymazanie formy
 1 čajová lyžička oregana
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                Vývar necháme zovrieť a naraz doň vsypeme kukuričnú múku. Znížime teplotu na minimum a za občasného miešania necháme pobublávať 15 minút. Namiesto vývaru môžme použiť aj osolenú vodu. 	Hotovú polentu roztrieme na pracovnú dosku do výšky 2 cm a necháme vychladnúť. Kel očistíme
 umyjeme a vo vriacej a osolenej vode varíme 20 minút. Studenú polentu nakrájame na väčšie štvorce. Očistenú
 nakrájanú cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku krátko
 za stáleho miešania
 opražíme na oleji. Pridáme umyté
 na plátky nakrájané paradajky. Maslom vymazanú misu z varného skla vyložíme polentou
 na ktorú rozdelíme opražné paradajky. Osolíme a okoreníme. 	Pridáme vrstvu ružičkového kelu
 podľa potreby okoreníme. Posypeme oreganom a strúhaným parmezánom. Nakoniec posypeme vločkami studeného masla. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 oC asi 35 minút. Ak sa nám zdá
 ž vrch prirýchlo hnedne
 prikryjeme ho alobalom a dopečieme.   	Tip: Čo treba urobiť
 aby sa ružičkový kel uvaril rovno	merne? Hlúby narežme do kríža - potom budú ružice i hlúby hotové zároveň.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.